Bacàvia. El joc dels Països Catalans

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

       Per aconseguir el teu Bacàvia (a preu de cost) escriu-nos a

econacionalitarisme@gmail.com

Regles de joc

Bacàvia: primera actualització (setembre 2017)

 

Bacàvia és un joc de taula que mitjançant estratègia, coneixements i atzar es proposa d’una manera lúdica divulgar i reflexionar al voltant del nostre espai compartit: els Països Catalans.

Poden jugar al Bacàvia entre 2 i 6 persones, i s’adreça a més grans de 12 anys. És un joc que genera l’emoció de les competicions i alhora incrementa els coneixements que tenim de la societat on vivim, tot descobrint-nos una visió alternativa a la dominant. Té, doncs, una triple vessant: la lúdica, l’educativa i la ideològica.

Qui vulgui guanyar la partida ha d’aconseguir quedar-se sense cartes i mantenir un nombre mínim de comarques. I sense que ningú ho faci abans!

Per poder-ho fer ha de col•locar adequadament les cartes seqüencials a les sèries corresponents, situar correctament en el mapa les respostes a les cartes cartogràfiques, i superar diverses accions, preguntes i/o debats.

Tot això sense caure en la “submissió”, de la qual, com ja sabeu, és molt difícil sortir.

El disseny gràfic del Bacàvia és un treball d’en Jordi Padró Farré @garbuixgrafic i respon a un codi gràfic net i minimalista, ben diferent de l’estil recarregat característic de la majoria de jocs de taula.

 

20161021_180414Aclariments a les regles de joc

En Josep Maymó ens planteja els següents dubtes sobre les regles del joc, als quals intentem respondre a continuació:

1) Abans d’iniciar el joc, s’ha de posar una carta seqüencial de cada sèrie com a referència o són els primers jugadors qui tenen aquest privilegi? 

Les sèries seqüencials comencen de zero. Com bé intueixes, encetar-ne una fa que l'”encertis” segur.

2) Si un jugador no té cap carta C o S, què fa? Ha de passar tot el torn o només l’acció per a la qual no té carta? Si passa, té cap penalització?

Només passa de jugar l’acció corresponent, la primera acció si no té cap carta C, la segona si no en té cap de seqüencial. La resta del torn l’ha de jugar normalment. No hi ha cap penalització per passar però sí que es perd l’oportunitat de desprendre’s d’una carta.

3) Si tenim una carta B d’acció continuada que ens dóna dret a desfer-nos d’una carta a cada torn i ens en surt una altra d’idèntica, se sumen? És a dir, podem tirar a la pila del fem dues cartes a cada torn? Si no, què hem de fer amb la carta?

Sí, se sumen. És un privilegi que pot ser decisiu en la marxa del joc… però segurament hi haurà contrincants que ràpidament et demanaran un intercanvi de cartes per fer minvar aquest avantatge.

4) L’explicació del joc de les cartes C i S iniciada per “O bé”, a què es refereix? Són alternatives a col·locar la fitxa o la carta a la comarca o seqüència, respectivament? Quan es descarta una C o S i se n’agafa una altra, per exemple, s’entén que ja s’ha realitzat l’acció i s’inicia la següent? I, com abans, si es passa, hi ha cap penalització?

Cada acció de carta C o S té quatre alternatives: jugar una carta, canviar una carta per la primera de la pila, intercanviar-ne una amb un altre jugador o passar.  Només s’ha de realitzar una d’elles. Per tant, descartar-se i agafar una carta de la pila, representa acabar l’acció. Tampoc hi ha cap penalització, però sí que qui ho fa no redueix el seu nombre de cartes.

 

Properes partides de presentació

 

2016

  • 21 de desembre: GRÀCIA  Ateneu la Torna (St. Pere Màrtir, 37)  19.30 h

2017

  • 19 de febrer: CANET DE MAR  La Masoveria (Riera Gavarra, s/n)  11 h
  • 19 de febrer: MOLINS DE REI  Casal Popular la Barrina (Poeta Mateu Janés, s/n) 18.30 h
  • 16 de juny: SANTA PERPÈTUA DE MOGODA  Casal Popular (Enric Granados, 21) 18.30 h

 

mecenes-bacavia-llistat

< veure la pàgina del micromecenatge  (Verkami)

 

 

credits

 

 

< tornar a la portada d’Econacionalitarisme

 

Un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.