Test per a (no) votar el 14F

No penseu que la meva opció per als comicis del 14 de febrer prové d’un rampell sorgit del reguitzell de despropòsits, menyspreus, ineptituds i vulneració de drets dels nostres representants polítics, que, atenció!, també seria ben legítim. En el meu cas, sorgeix d’una sèrie de preguntes amb vocació de resposta “objectiva” , que he anat compilant al llarg del temps i que us les presento en forma de test per si creieu convenient omplir-lo també vosaltres.

S’ha de contestar cada afirmació amb un “D’acord” o un “En desacord”. Aquí el teniu:

  1. Els Països Catalans/Catalunya són una colònia i, per tant, els seus parlaments i governs no tenen sobirania real i es limiten a decidir temes de gestió. Si gosen sobrepassar aquest límit, són fulminantment (via judicial, preferentment) reconduïts a l’ordre sistèmic (espanyol i capitalista).
  2. El Govern de la Generalitat sortint i els dos partits (JuntsXCat i Esquerra) que l’han conformat s’han dedicat de manera sistemàtica i continuada a mentir la ciutadania i a incomplir reiteradament les seves promeses, d’una manera molt superior a la mitjana de les democràcies representatives.
  3. El Govern de la Generalitat ha contribuït activament i passivament amb la repressió espanyola contra la resistència catalana dels darrers tres anys i mig, mitjançant el seu cos policial i les seves posicions en els processos judicials.
  4. La CUP s’ha caracteritzat durant tota la legislatura que ha acabat per un silenci vergonyós, en uns moments on l’Esquerra Independentista era imprescindible per afrontar la repressió i bastir una alternativa potent on acollir la ciutadania que ha estat enganyada pels partits neoautonomistes.
  5. A les eleccions del 14F no es presenta cap formació que es pugui acostar mínimament i amb credibilitat a les bases ideològiques de l’econacionalitarisme: preservació de la biodiversitat, de la cultudiversitat i dels drets humans individuals i col·lectius.
  6. En una democràcia representativa madura, si la ciutadania considera que no hi ha cap candidatura on pugui dipositar la seva confiança, vota en blanc o s’absté, sense més problemes.
  7. La democràcia en general, no pot funcionar mai a partir del “vindrà el llop si no dones suport a l’establishment“. No és admissible que es reclami votar els dolents coneguts per evitar una suposada aparició dels súpermalvats. L’argument de la por només s’adiu als règims dictatorials.
  8. La democràcia representativa es basa en un “contracte” entre votat i votant, on aquest últim pot premiar o castigar al primer quan se celebren noves eleccions. És l’essència del poder de regeneració democràtica que hi ha en aquest deficient sistema.
  9. Per dignitat humana i democràtica no podem legitimar amb el nostre vot uns nivells tan escandalosos d’ineficàcia, d’incompliment d’acords, d’engany, de vulneració de drets i, fins i tot, de pràctiques de demofeixisme.
  10. No es pot construir un país per viure amb tots els ets i uts sent còmplice de les pràctiques i les renúncies que ens han portat fins a la desferra on som.

Si sumes set o més “d’acords” al test, penso que el vot en blanc o l’abstenció han de ser la teva opció per a les eleccions colonials del dia 14. Si no sacsegem el país nosaltres, qui ho farà?

La democràcia en majúscules s’ho mereix!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.