econacionalitarisme

pensades i fets de Joan Pons Valls

Desconstruir per construir

with one comment

No sé si fou imprescindible destruir per construir

Pau Riba: La flor del taronger (Licors, 1977)

 

En un any tan intensament electoral com aquest 2015 cal fixar-se en els programes, les propostes, que presenta cada partit. I en aquests programes el que sol dominar és el verb “fer” conjugat en futur. I fer, molts cops, ve a significar construir.

Però després d’aquests anys de crisi i de disbauxa prèvia, de capitalisme sense límits i desenvolupament de nou ric, d’eliminació de drets i dissidències, s’ha fet molt, s’ha construït molt, moltíssim. Legislació, asfalt i formigó han estat les matèries primeres que han fet servir els diferents governs per causar profunds impactes socials i ecològics.

En aquest estat en el qual ens han deixat, i tot situant-nos en la lúcida onada del decreixement, busco en les diferents proposicions el concepte “desconstrucció”, que ens ha de permetre desfer i desfer. Desfer rotondes i urbanitzacions fantasmes, destruir polígons buits i autovies paral·leles a carreteres preexistents, anul·lar lleis “mordassa” i antilegislacions laborals, desarmar multitud de normatives que atempten contra les llibertats individuals i col·lectives, descompondre privatitzacions i gestions privades de la cosa pública, desempallegar-se de la corrupció que està tocant l’os del cos social, destapar dialèctiques i debats de distracció alienant, evidenciar i enderrocar  polítiques per aculturitzar-nos i desnacionalitzar-nos, enfonsar, abatre tantes accions polítiques que volen destruir en poc temps el que han erigit poc a poc les generacions que ens han precedit.

Tan difícil de trobar entre tant “farem” i “construirem”, és urgent i imprescindible que el verb desconstruir i els seus sinòmins apareguin de manera destacada i reiterada en qualsevol candidatura que valgui la pena ser votada. Una desconstrucció ben merescuda per a tot el que han destruït, anul·lat, suprimit, desmuntat, desmanegat, desencaixat, desarmat, desballestat, esvaït, per, un cop fet això, poder crear i construir. És una feina més, un maldecap més, però és essencial per començar a bastir un país digne.

Ara i aquí, cal destruir per construir.

 

Anuncis

Written by econacionalitarisme

Mai 13, 2015 a 8:23 pm

Una resposta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Gràcies per fer-nos conèixer la imprescindible necessitat de destruir !

    judith

    Mai 20, 2015 at 2:27 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: