econacionalitarisme

pensades i fets de Joan Pons Valls

L’autodeterminació és (també) nostra!!

with 3 comments

 

Mentre que la igualtat i la solidaritat són bandera indiscutible de l’esquerra des de les seves primeres manifestacions, hi ha un parell de valors humans essencials que, malgrat ser en ple segle XXI, no acaben de quallar del tot a la nostra banda del ventall ideològic. Ja ho indicaven els dubtes davant de la primavera txeca del 1968 o les disculpes a certs dictadors afins i, lamentablement, des d’importants sectors de les esquerres se segueixen repetint actuacions que lluny de liderar ben legítimament els conceptes de llibertat i democràcia, els continuen bandejant i fins i tot menyspreant.

En la manifestació de l’Onze de setembre i, sobretot, en les seves conseqüències immediates trobem un bon grapat d’exemples d’aquesta renúncia.

Així, a l’endemà de la mobilització més important de la nostra història contemporània, el liberal president de Catalunya, Artur Mas, sorprenia tothom amb un discurs impecable, de manual d’econacionalitarisme, on situava la democràcia i la llibertat com el nord de la seva política immediata. Mentrestant, els partits de l’oposició d’esquerres presents en el Parlament –des d’ICV-EUiA fins als mateixos independentistes d’Esquerra-  se situaven en unes posicions tèbies i desangelades o, fins i tot, clarament desil·lusionadores davant de l’engegament d’un procés d’autodeterminació que semblava ben sincer.

Que si era una manipulació electoralista per obtenir una majoria absoluta, que si responia a una maniobra de distracció per amagar les “retallades”…, han estat els continguts de la cançó de l’enfadós no només d’uns fluixos líders polítics sinó de bona part del sector esquerranós de peu, davant d’un projecte de democràcia real i llibertat, on Mas s’hi juga literalment la pell. Un mes després, lluny d’esmenar l’actuació i liderar la proposta alliberadora des de la perspectiva oposada en l’eix social, tot un Joan Herrera ens diu, banalitzant, que no volen entrar en una suposada guerra de banderes i que ells només lluiten contra la pobresa.

Som molts, company Herrera, els que hem denunciat i denunciem les aberracions que produeix el sistema socioeconòmic vigent en les persones i els ecosistemes. Som anticapitalistes, ecologistes i no violents, lluitem per la igualtat i la solidaritat des de sempre. Ara, també pensem que la llibertat humana i la democràcia són imprescindibles per anar construïnt un món on valgui la pena viure, on la dignitat de tothom sigui respectada. Un pervindre on els valors rectors siguin la igualtat, la solidaritat, la democràcia i la llibertat. És a dir, un futur plenament d’esquerres.

Així ho va ser per a Salvador Allende en el Xile de 1970 i així ho hauria de ser per a la totalitat de l’esquerra decent en els Països Catalans de 2012.

Anuncis

Written by econacionalitarisme

Octubre 15, 2012 a 7:05 pm

3 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Efectivament, la defensa dels drets nacionals son la defensa dels drets socials. Et recomano la lectura d’aquest parell d’articles
  http://opinion.elperiodico.com/poli/el-caso-icv-euia/
  http://opinion.elperiodico.com/poli/y-si-iniciativa-esta-con-la-gente/

  GTG

  Octubre 30, 2012 at 11:34 am

 2. Espero no ser massa pessat, però aquest article del Roger Palà fa apreciacions molt interessants

  http://www.naciodigital.cat/opinio/4717/frau/primer/independencia

  GTG

  Octubre 30, 2012 at 6:20 pm

 3. Per anar desfent les mentides d’alguns personatges m’agrada llegiralguns articles d’aquesta web
  http://www.wilson.cat/

  ju

  Novembre 16, 2012 at 12:46 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: