econacionalitarisme

pensades i fets de Joan Pons Valls

Ho sabíem!

leave a comment »

Fa molts, moltíssims anys que ja ens ho ensumàvem, després va anar creixent la sospita i, finalment, tot i que els prohoms socials ho mantenien com un dels més ocults secrets, vàrem concloure que potser havíem assolit una gran certesa. I, vés per on, avui mateix el nostre president, tot un defensor del lliure mercat, ens ho ha confirmat, d’una manera ben clara i sense cap possibilitat d’interpretacions.

Resulta que en la presentació del demolidor tercer pla d’ajust, en el torn de preguntes, el molt honorable Artur Mas ens explica que els governs, català, espanyol i els d’altres països europeus, estan literament en mans dels mercats. Sense concessions, conta que degut als deutes que tenen tots els Estats, els governants tenen supeditades les seves polítiques a allò que convé més als que han finançat els seus excessos -AVEs, aeroports, autovies, ciment i formigó en totes les seves modalitats…, afegeixo jo-. I d’aquí, amb una comparativa hipotecària, ens engega que només seríem lliures de decidir la nostra política si no estiguéssim sotmesos al deute, com els alternatius ja dèiem en els anys vuitanta però en referència als països del Sud.

Sense ni temps de fregar-nos els ulls, la veritat continua sortint dels seus llavis. I diu que fins i tot un país tan important com Itàlia ha vist com, des de fora, els imposaven un executiu no votat per ningú. I conclou avisant que si no fem el que ens diuen -ja van tres dures retallades però es nega a garantir que serà l’última- tindrem inexorablement un president col·locat a dit pels mercats.

Quins cinc minuts de lucidesa que ens ha fet viure, president Mas. A partir d’ara ja ningú dubtarà del que ja sabíem: que el capitalisme real i madur no és compatible amb la democràcia.

Mentrestant, en les notícies dels subtítols del 3/24, es repetia que el president grec proposa un segon govern de tecnòcrates. Suposo que per “resoldre” el que la sobirania popular ha espatllat.

Anuncis

Written by econacionalitarisme

Mai 15, 2012 a 7:12 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: