econacionalitarisme

pensades i fets de Joan Pons Valls

Uh, oh, quina por!

with 2 comments

Fa uns dies, pels volts de l’aculturant Halloween, els porucs dirigents de les més importants nacions europees i les borses de tot el món van patir un greu ensurt. El papu que els va glaçar la sang no era ni les xifres escandaloses d’atur i de pobresa a les que estem arribant ni l’eixugament per diners públics de moltes males gestions bancàries, qüestions que tant ens amoïnen als conscients de baix. El fantasma, un cop més, responia al nom de “sobirania popular”. Un monstre, com Frankenstein, bo en el fons però incomprès per molts. La majoria per ignorància, d’altres, per pur interès.

Però, senyora Merkel, senyor Sarkozy, què té el sufragi universal de terrible?  I com és que quan els votem a vostès la nostra tria és vàlida -m’agradaria veure què passaria si en qualsevol elecció guanyés una opció no capitalista- però quan es tracta de decidir el futur econòmic grec, la modificació de la constitució espanyola o la nostra independència, a la ciutadania se’ns considera menors d’edat polítics?

No havíem quedat que vostès eren els representants del poble? Doncs, en qualsevol àmbit de la vida,  un representant deixa pas a la decisió del representat quan aquest ho considera oportú, oi? Això, aquí i a Narsarsuaq.

Sí, d’acord, per ara aneu guanyant, com sempre: el referèndum de Papandreu ha durat quatre dies i d’aquí poc gairebé ningú no se’n recordarà de que us vau carregar per enèsima vegada la sobirania popular. Sí, que teniu molts convençuts de que cal témer les decisions dels pobles, fruit de molts temps d’esforçada desinformació. Però, en el fons del fons sabeu que l’obstinada realitat és que a aquestes alçades de la pel·lícula ja no s’aguanten els esquemes de les vostres democràcies restrictives. La democràcia te la creus o no te la creus, és plena o no ho és, serveix tant per decidir què s’ha de canviar en una avinguda del teu poble com per canviar el sistema econòmic del teu país.

Aquí i a Narsarsuaq.

Anuncis

Written by econacionalitarisme

Novembre 8, 2011 a 8:35 pm

2 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] segon lloc, la democràcia s’aprima cada dia (un bon apunt de Joan Pons al respecte). Al seu bressol, Europa, ja hi ha dos governs que sense massa angúnies […]

  2. […] segon lloc, la democràcia s’aprima cada dia (un bon apunt de Joan Pons al respecte). Al seu bressol, Europa, ja hi ha dos governs que sense massa angúnies […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: