econacionalitarisme

pensades i fets de Joan Pons Valls

FahrenhUOC 451

leave a comment »

L’altre dia vaig tenir una interessant experiència 2.0 a la seu central de la Universitat Oberta de Catalunya.

Després d’agafar tanda vaig entrar en una sala d’espera digna del món descrit en la pel·lícula de François Truffaut Fahrenheit 451. La sala només conté dos elements: un llarg banc per a seure i tres grans pantalles davant seu. L’esmentada disposició “obliga” a prestar atenció al que s’ofereix, un sol missatge per triplicat. Un missatge actual cent per cent: un developer català primer, un jove financer xinès després. Lideratge i negocis, eixos bàsics de l’ésser humà del XXI. Paral·lelismes amb l’opiaci català per excel·lència -Barça i Guardiola- com a recurs pedagògic i promeses d’increment dels guanys amb l’endolciment de la responsabilitat social corporativa.

Davant dels proselitistes neoliberals l’alumnat espera el seu torn per efectuar el tràmit corresponent, uns receptors passius que també responen a la mitjana del sector “il·lustrat” actual, que volta la trentena i ni s’immuta davant d’aquesta declaració ideològica tant flagrant. Bé, tampoc hi ha cap mostra especial d’interès pel que es diu. De fet, no cal, és la cançoneta dels nostres temps, ben habitual i gens sorprenent. Ah, i una noia -dona havia de ser, evidentment- aprofita la pausa del dinar per menjar asseguda al banc mentre controla el pas dels números que li donarà accés a la secretaria.

Us recomano l’experiència ja que us permetrà captar una part de l’essència dels corrents dominants i de dominació del nostre món a través d’uns transmissors mediàtics d’ideologia, on el més neutre són els anuncis publicitaris de la UOC. I només amb vint minuts de tenir ben oberts els sentits.

Nota: aquests fets no han variat la meva simpatia i reconeixement per la UOC, una de les millors universitats del país.

Anuncis

Written by econacionalitarisme

Setembre 29, 2011 a 10:32 am

Arxivat a No anem bé, Pensaments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: