econacionalitarisme

pensades i fets de Joan Pons Valls

Vendre la casa i anar de lloguer

with one comment

Després del desig manifestat pel conseller d’Economia i Coneixement de vendre’s la propietat dels hospitals públics per després anar pagant lloguers, és ben pertinent fer-se la següent pregunta: es pot, des de l’independentisme, estar en contra d’unes transferències que són reclamades pel Govern de la Generalitat de Catalunya a l’Estat espanyol?

No cal ser doctor en economia i professor en nosequantes universitats per saber que si ens venem el que tenim aconseguirem, evidentment, certa liquidesa al calaix. Ara bé, només cal que ens remetem a la nostra tradició per veure que aquesta pràctica és percebuda a bastament com a perjudicial per a qui la practica. Això del list pack que s’han tret de la màniga ens sona massa al “model Alzira”, un dels trucs bàsics dels prestidigitadors de la sanitat del sud de la nostra geografia.

És per això que des de l’econacionalitarisme no podem estar d’acord amb aquesta transferència perquè està destinada a un mal ús, a un ús antisocial. Sincerament, m’estimo més que els hospitals segueixen sent de titularitat espanyola durant un temps però de propietat pública, que no pas haver d’engreixar els espoliadors del patrimoni públic més essencial, com són els nostres centres de salut.

Així que, senyor Zapatero, traspasseu tot el que el nostre president li vindrà a demanar dilluns: les beques, l’autorització de laboratoris farmacèutics, el salvament marítim…, ah! i no s’oblidi de la inspecció de treball. Però per la dignitat del sector públic català no li cedeixi els hospitals propietat de l’Estat. Temps vindran que els voltors no trobin tan fàcilment la carnassa.

La resposta pot semblar increïble però, en aquest cas puntual, aquesta ha de ser paradoxalment afirmativa. Sens dubte.

Anuncis

Written by econacionalitarisme

febrer 3, 2011 a 7:33 pm

Una resposta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Així m’agrada: un espai nacional no és només un àmbit de reivindicació simbòlica, sinó també un espai on garantir drets ciutadans i socials!

    jordiarmadans

    febrer 9, 2011 at 7:13 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: